Zupa z fasolą czarne oczko i makaronem sojowym

2024-10-01
Zupa z fasolą czarne oczko i makaronem sojowym

Składniki:


100 g fasoli czarne oczko
1 l wody
50 g makaronu sojowego
1 marchewka
4 – 5 liści winogron
2 łyżeczki suszonych pomidorów
1 łyżeczka trawy cytrynowej
1 łyżka oliwy
ulubione przyprawy i zioła
dodatkowo: papad indyjski

Przygotowanie

  1. Fasolę opłucz, a następnie zalej sporą ilością wody. Dodaj też szczyptę soli i odstaw na kilka godzin (a najlepiej całą noc). Po tym czasie fasolę wypłucz, zalej 1 litrem świeżej wody i gotuj na małym ogniu przez 20 minut od momentu wrzenia.
  2. Po 20 minutach do fasoli dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, pokrojone drobno liście winogron, suszone pomidory, trawę cytrynową oraz oliwę. Całość gotuj przez 10 minut. W międzyczasie dopraw – dodaj sól, pieprz, curry i inne ulubione przyprawy i zioła.
  3. Makaron sojowy dodaj do zupy na 1-2 minuty przed podaniem (nie gotuj zbyt długo bo makaron może wchłonąć cały płyn).
  4. Zupę podawaj z podprażonymi papadem indyjskim lub upieczoną na chrupko pitą.
Pokaż więcej wpisów z Październik 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 21 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-30
Wszystkie zamówione rzeczy doszły . Szklane rzeczy bardzo dobrze zabezpieczone. Szybka dostawa.
2024-12-28
Moje kolejne zamówienie - wszystko w najlepszym porządku - pysznie i ładnie. Polecam!!
pixel