Zielone pesto z edemame
2025-08-13


By Team Lavender
Szybkie, lekkie i pełne świeżości – dzięki dodatkowi mięty ma przyjemny, ziołowy aromat. Doskonałe jako dip do pieczywa, sos do makaronu lub dodatek do buddha bowl.
- Do blendera wrzuć zblanszowane edamame, posiekaną cebulkę dymkę, miętę, posiekane orzechy, czosnek oraz sok z cytryny.
- Dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie zmiksuj.
- Pesto smakuje najlepiej, kiedy wyczuwalne są w nim kawałki orzechów i dymki, dlatego nie staraj się uzyskać idealnie gładkiej masy.
- Na koniec dodaj startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż pesto do miseczki. Gotowe!
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2025
Polecane

Mint - Suszona mięta turecka Nane 20g | Lavender Spices
9,99 zł brutto/1szt.Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19,99 zł/1szt.-50%
Cena regularna: 14,99 zł brutto/1szt.-33%