Turecka sałatka z ciecierzycy

Składniki:
250 g gotowanej ciecierzycy
200 g rzymskich pomidorów
70 g czerwonej papryki
1/2 białej cebuli
1 łyżka świeżego koperku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1/4 łyżeczki ostrej pasta z papryki Carolina Reaper
1/4 łyżeczki pieprzu białego
1/4 łyżeczki zielonego zaataru
Pomidory pokroić na połówki. Paprykę i cebulę pokroić w drobne paski lub w kostkę.
Oliwę, sok z cytryny, miód, pastę z ostrej papryki, pieprz i zaatar zielony wymieszać.
Gotowaną ciecierzycę oraz pokrojone warzywa połączyć z posiekanym koperkiem, a następnie polać przygotowanym dressingiem.
Polecane

Pieprz Biały Mielony 30g | Sindibad

Zaatar Zielony Tymianek 50g | Sindibad

Pasta Paprykowa z 95% Carolina Reaper Red 245g | Indian Hot
