Turecka sałatka z ciecierzycy

Turecka sałatka z ciecierzycy

Składniki:

250 g gotowanej ciecierzycy
200 g rzymskich pomidorów
70 g czerwonej papryki
1/2 białej cebuli
1 łyżka świeżego koperku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1/4 łyżeczki ostrej pasta z papryki Carolina Reaper
1/4 łyżeczki pieprzu białego
1/4 łyżeczki zielonego zaataru 

Pomidory pokroić na połówki. Paprykę i cebulę pokroić w drobne paski lub w kostkę.
Oliwę, sok z cytryny, miód, pastę z ostrej papryki, pieprz i zaatar zielony wymieszać.
Gotowaną ciecierzycę oraz pokrojone warzywa połączyć z posiekanym koperkiem, a następnie polać przygotowanym dressingiem.

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2024

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 85 opinii

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel