Tost z Avocado z pomidorowym twistem
2022-06-08
By Team Lavender
Przepis na śniadanie godne mistrzów. Plastry awokado z chrupiącą posypką, kremowy serek i słodkie pomidorki koktajlowe podane na chrupiącym toście.
Pełna zdrowych tłuszczów, szybka i prosta propozycja na pyszny początek dnia. W końcu jak wiadomo dobre jedzenie idzie w parze z dobrym samopoczuciem!
Pełna zdrowych tłuszczów, szybka i prosta propozycja na pyszny początek dnia. W końcu jak wiadomo dobre jedzenie idzie w parze z dobrym samopoczuciem!
Przygotuj chleb:
Wybór chleba jest bardzo ważny - to w końcu baza całego posiłku. Miękki i cienki chleb tostowy nie nadaje się do tego przepisu. Najlepszy będzie ciemny chleb na zakwasie.- Skrop jedną stronę każdej kromki chleba oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
- Umieść na patelni stroną z olejem do dołu i podpiekaj na średnim ogniu do momentu, aż chleb będzie lekko brązowy.
- Zdejmij patelnię z ognia i obróć chleb na drugą stronę. Ciepło patelni sprawi, że będzie idealnie chrupiący.
Przygotuj awokado:
- Przekrój je na pół i usuń pestkę.
- Delikatnie wydrąż miąższ ze skórki, a następnie pokrój na cienkie plastry.
- Drobno posiekaj zioła – koperek i szczypiorek dodaje świeżości i dodatkowej warstwy smaku.
- Tosty posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż plastry awokado i posyp solidnie przyprawą Avocado.
- Kwaśne pomidory, pikantny Pul Biber doskonale komponuje się z delikatnym awokado, a sezam i kawałki pistacji dodają odrobiny chrupkości. Ozdób wszystko przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i ziołami.
Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Czerwiec 2022