TAGINE Z INDYKIEM I KISZONĄ CYTRYNĄ

2024-09-30
TAGINE Z INDYKIEM I KISZONĄ CYTRYNĄ

Składniki:

3 łyżki oliwy
1/2 cebuli
300 g piersi z indyka (ewentualnie z kurczaka)
1 mała marchewka
1/2 kiszonej cytryny
3 łyżki wody
1/2 łyżeczki garam masala
1/2 łyżeczki sumaku
1/2 łyżeczki przyprawy Ras El Hanout
1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Wodę wymieszaj z przyprawami - garam masala, sumak, przyprawą Ras El Hanout oraz solą. Pokrojoną na duże kawałki pierś z indyka zamocz w przygotowanej marynacie.
Na spód naczynia tagine wlej 3 łyżki oliwy i dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Podsmaż ją przez chwilę, a następnie dodaj pierś z indyka (pozostałą marynatę zostaw, ponieważ przyda się na końcu).
Mięso lekko podsmaż z każdej strony, a następnie ułóż na nim pokojoną w ćwiartki marchewkę oraz ósemki cytryny. Całość polej pozostałą marynatą, przykryj i gotuj na najmniejszym ogniu przez 1,5 godziny.

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2024

Polecane

Sumak 50g | Sindibad

Sumak 50g | Sindibad

6,00 zł brutto/1szt.60 pkt.
Garam Masala 50g Sindibad

Garam Masala 50g Sindibad

6,00 zł brutto/1szt.60 pkt.
Przyprawa Ras El Hanout 50g | Sindibad

Przyprawa Ras El Hanout 50g | Sindibad

6,00 zł brutto/1szt.60 pkt.
Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 21 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-30
Wszystkie zamówione rzeczy doszły . Szklane rzeczy bardzo dobrze zabezpieczone. Szybka dostawa.
2024-12-28
Moje kolejne zamówienie - wszystko w najlepszym porządku - pysznie i ładnie. Polecam!!
pixel