Pikantny Domowy Popcorn

Pikantny Domowy Popcorn
By Team Lavender
Cudownie maślany, chrupiący popcorn doprawiony aromatyczną Harissą to przekąska, od której trudno się oderwać.

Idealna na wieczór filmowy, spotkanie ze znajomymi czy kibicowanie ulubionej drużynie.
Przepis jest szybki i prosty – całość przygotujesz w domu w mniej niż 15 minut.
Popcorn najlepiej smakuje w duecie z kuflem piwa!
  1. Przygotuj patelnię lub garnek z grubym dnem i pokrywką.

  2. Rozgrzej masło klarowane na średnim ogniu i wsyp ziarna kukurydzy tak, aby równomiernie pokryły spód.

  3. * Nie dodawaj za dużo – jedna warstwa to gwarancja, że kukurydza będzie równomiernie pękać. Przy większej ilości rób popcorn partiami.

  4. Dodaj przyprawę Harissa i sól, dokładnie mieszając, aby każde ziarno było nią pokryte.

  5. Przykryj patelnię i potrząsaj nią co jakiś czas – po chwili ziarna zaczną strzelać. Kontynuuj do momentu, aż odgłosy prawie ustaną.

  6. Zdejmij naczynie z ognia i ponownie wymieszaj. Możesz też dodać więcej soli według uznania.

  7. Podawaj od razu lub przechowuj w szczelnym pojemniku do kilku dni.
  • 80 g ziaren kukurydzy do popcornu (pękającej)
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy Harissa
  • Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2025

    Polecane

    Harissa - Pikantna mieszanka z chilli 65g | Lavender Spices Promocja

    Harissa - Pikantna mieszanka z chilli 65g | Lavender Spices

    9,99 zł brutto/1szt.Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19,99 zł/1szt.-50% Cena regularna: 14,99 zł brutto/1szt.-33%
    Prawdziwe opinie klientów
    5 / 5.0 85 opinii

    Dbamy o Twoją prywatność

    Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

    Zamknij
    pixel