Chrupiące, panierowane tofu
2025-08-14


By Team Lavender
Tofu często bywa niedoceniane, bo łatwo je źle przygotować.
My jednak mamy sposób, by było pyszne – z chrupiącą, złocistą panierką i aromatyczną nutą przyprawy 5 Spices
To idealna wegetariańska propozycja na lunch, kolację lub dodatek do innych dań.
My jednak mamy sposób, by było pyszne – z chrupiącą, złocistą panierką i aromatyczną nutą przyprawy 5 Spices
To idealna wegetariańska propozycja na lunch, kolację lub dodatek do innych dań.
- Przygotuj tofu:
osusz na ręczniku papierowym. Przekrój kostkę wzdłuż na pół, a następnie w małe kostki wielkości kęsa. - Przygotuj panierkę:
w jednym pojemniku wymieszaj skrobię z przyprawą 5 Spices, w drugim roztrzep jajka, a w trzecim umieść bułkę tartą. - Panierowanie:
obtocz tofu w skrobi z przyprawą, zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. - Smażenie:
rozgrzej olej na patelni. Smaż tofu przez ok. 1 minutę z każdej strony, aż będzie złociste i chrupiące - Wykończenie:
przełóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar oleju. Posyp solą. - Podanie:
serwuj gorące z sosem sojowym, posiekaną dymką i makaronem ryżowym.
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2025
Polecane

5 Spices - Przyprawa pięciu smaków 60g | Lavender Spices
9,99 zł brutto/1szt.Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19,99 zł/1szt.-50%
Cena regularna: 14,99 zł brutto/1szt.-33%