Harissa Tunezyjska Ostra Pasta Chilli 70g | La Flamme du Cap Bon
Udostępnij:

Harissa Tunezyjska Ostra Pasta Chilli 70g La Flamme du Cap Bonharissa 70 g du Cap Bpn w

Pasta z ostrych papryczek chili, czosnku, kolendry i tradycyjnej mieszanki przypraw, szeroko stosowana w kuchni tunezyjskiej.

W Tunezji harissa jest używana jako dodatek do niemal wszystkiego.
Najczęściej stosuje się pastę jako dodatek do gulaszu mięsnego ( z koźliny, jagnięciny, drobiu i ryb),  tagine oraz do aromatyzowania kuskusu. W restauracjach lub przyjęciach w rodzinnym gronie harissę często podaje się z dodatkiem oliwy z oliwek jako sos do chleba. 

Składniki: Ostre papryczki chili, czosnek, kolendra, sól, kminek, kwasek cytrynowy.
Waga: 70g
Kraj pochodzenia: Tunezja

 

Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie