Haseeb Coffee charakteryzuje się głębokim smakiem palonych ziaren kawy.
Dzięki stale rozwijającym się, nowoczesnym technikom parowania, prażenia i mielenia oraz próżniowemu pakowaniu kawa ma wspaniały smak i niepowtarzalny aromat.Produkt wolny od konserwantów, sztucznych aromatów i składników modyfikowanych genetycznie.
Skład: prażone, mielone ziarna kawy
Kraj pochodzenia: Syria
Waga: 500 g
Jak przygotować syryjską kawę?
Wlej wodę do tygielka, dodaj cukier i kawę mieloną , a następnie delikatnie wymieszaj. Postaw naczynie na palniku i pozwól mu się zagotować. Kiedy kawa zacznie bulgotać,a na na wierzchu wytworzy się pianka, zdejmij tygielek z palnika.. Z pomocą łyżeczki nałóż trochę pianki do filiżanek. Postaw dzbanek ponownie na palniku na kilka sekund, ale tak aby zawartość się nie zagotowała. Ostrożnie wlej kawę do filiżanek.
Tradycyjnie, syryjską kawę słodzi się na samym początku. Cukier należy dodać do wody przed zaparzeniem kawy. Jeśli chcesz więc kawę podać gościom, upewnij się na jaką kawę mają ochotę:
☕ murrah - bez cukru,
☕ mazboutah - niskosłodzoną,
☕ hilweh - bardzo słodką.