Ciecierzyca Suszona"8 mm" 800g | Sindibad
Ciecierzyca, zwana również fasolą, pochodzi z regionu Morza Śródziemnego ale, obecnie można ją znaleźć na całym świecie.
Ciecierzycę wykorzystuje się na wiele sposobów ponieważ jej smak dobrze łączy się z innymi.
Ciecierzyca jest bogata w białko, co czyni ją doskonałym substytutem mięsa w dietach wegetariańskich i wegańskich. Jest też dobrym źródłem błonnika, a co za tym idzie dłużej zaspokoi apetyt.
Jak ugotować ciecierzycę?
Ciecierzycę przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 12 godzin.
Najlepiej więc z wyprzedzeniem zaplanować posiłek i pozostawić cieciorkę do namoczenia przez noc, a rano będzie już odpowiednia do gotowania.
Tak namoczoną ciecierzycę należy odsączyć i zalać zimną wodą. Warto też dodać do gotowania odrobinę sody oczyszczonej. Doprowadź wodę do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj ciecierzycę przez około 45 minut, aż ziarna będą miękkie i delikatne.
Składniki: 100% ciecierzyca 8 mm
Waga: 800 g
Kraj pochodzenia: Turcja
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.