Nie wyobrażasz sobie potraw bez ostrego dodatku, nadającego wyrazistego smaku?
Wypróbuj nowość od Indian Hot - to najgorętsza, ostra pasta z unikalną kombinacją składników.
Pasty stworzone z jednej z najostrzejszych w skali Scoville'a papryczek Carolina Reaper!
Pasta paprykowa to niesamowicie uniwersalny i łatwy w użyciu produkt. Można wykorzystać go jako marynatę, w dressingach, dipach i sosach lub składnik zup i sosów. Wykorzystasz go do marynowania kurczaka, ryby lub steku, pikantnej glazury do warzyw np. pieczonego kalafiora lub ziemniaków.
Idealnie komponuje się z kaszą kuskus, potrawami na bazie pomidorów i wszelkimi makaronami.
Będzie świetną bazą do diabelsko ostrej pizzy, wrapów, zapiekanek czy kebabów, a dzięki dużej pojemności nada się idealnie do lokali gastronomicznych i food trucków mających w ofercie tego typu potrawy.
Sambal to też doskonały pomocnik każdego miłośnika grillowania!
Dodawaj go do burgerów z rusztu, grillowanych kotletów jagnięcych, udek z kurczaka i koniecznie wypróbuj w marynacie do grillowanych krewetek.
Zastosowań pasty jest nieskończona ilość. Dodaj odrobinę do każdego dania, które wymaga urozmaicenia i ostrości!
Składniki: pasta paprykowa 95 %, sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu (E211) i pirosiarczyn sodu (E223), kwas cytrynowy (E330).
Waga: 2x245 g