Curry Panang o charakterystycznym, odważnym smaku – pikantnym, świeżym i kwaśnym jednocześnie. Wypełniony po brzegi mieszanką aromatycznych ziół i przypraw, takich jak między innymi trawa cytrynowa, galangal i chilli. Nasza mieszanka Curry Panang pozwala stworzyć klasyczną panang w kilka chwil i cieszyć się wspaniałym, autentycznym smakiem jak z ulubionej tajskiej restauracji.
Szybki przepis na bogate, kremowe curry Panang :
Przygotuj składniki - puszkę mleka kokosowego, masło orzechowe, przyprawę Curry Panang Sindibad, pierś z kurczaka bądź tofu, brązowy cukier, szalotki, czerwoną paprykę, marchewkę, sos sojowy, sok z limonki.
Podawaj z brązowym lub jaśmin owym ryżem , albo makaronem. Udekoruj też liśćmi kolendry.
Jak używać Panang Curry?
✔️ dodawaj do domowych curry z dowolną wariacją warzyw i składników.
✔️ przyprawiaj tajskie zupy na mleczku kokosowym.
✔️ przygotuj sosy do maczania chlebków naan i smażonych przekąsek.
✔️ wykorzystaj jako pikantną marynatę do grillowanych warzyw, owoców morza i szaszłyków.
Składniki: chilli, trawa cytrynowa, cebula suszona, czosnek granulowany, sól morska, skórka cytrynowa, kmin rzymski, galangal.
Waga: 30 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
W naszej ofercie dostępne są również inne pojemności tej przyprawy:
✔️ 120 g