Piri piri jest jedną z ostrzejszych odmian papryki chilli. W skali ostrości SHU zdobywa od 90,000 do nawet 120,000 punktów.
Piri piri, tak jak inne papryki chilli, ułatwia trawienie. Te najwyższej jakości papryczki zapewniają odważny, ostry smak, który płynnie łączy się z szeroką gamą potraw. Papryczki o intensywnym smaku, oraz ciekawym, subtelnym ale i wyczuwalnym aromacie, sprawiają, że każdy posiłek jest bardziej ekscytujący od pierwszego do ostatniego kęsa. Używaj ich do wzbogacenia zup, sosów, bulionów, marynat i wielu innych dań.
Papryka piri piri jest źródłem witamin, posiada między innymi:
Jak używać papryczek piri piri ?
✔️ przyprawiaj dania kuchni azjatyckiej, meksykańskiej i południowo-zachodniej.
✔️ wzbogacaj sosy na bazie słodkiej papryki oraz pomidorów np. sos boloński.
✔️ stwórz na ich bazie domową pastę chili lub sos chilli.
✔️ aromatyzuj oliwy oraz oleje.
✔️ dodawaj do zup, leczo i gulaszów.
✔️ dekoruj nimi czekoladowe słodkości.
✔️ używaj do marynat, indyjskich curry, tofu lub gorących kociołków.
Składniki: 100% papryka ostra piri piri cała
Waga: 60 g
Kraj pochodzenia: Uganda
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
W naszej ofercie dostępne są również inne pojemności tej przyprawy:
✔️ 30 g
✔️ 110 g
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.