Pieprz zielony jest przyprawą pochodzącą z Indii. Jego owoce są zbierane jeszcze zanim dojrzeją, następnie poddaje się je procesowi suszenia w bardzo niskich temperaturach. Dzięki temu ziarna pieprzu uzyskują nietypowy smak, posiadając jednocześnie niezwykle ciekawy odcień o delikatnym pikantnym charakterze, który zachwyci niejednego kucharza. Największą zaletą ziarnistego pieprzu zielonego jest jego unikalny, egzotyczny smak.
Pieprz zielony w kuchni jest używany równie często co pieprz czarny, różni się od niego przede wszystkim łagodniejszym i bardziej odświeżającym smakiem i aromatem.
Ciekawostki:
✔️ dodawaj zielone ziarna pod koniec gotowania by w pełni wydobyć ich naturalny aromat
✔️ połącz z ulubionymi przyprawami i zamarynuj nimi mięso przed pieczeniem lub grillowaniem
✔️ nadaj ostrzejszej nuty dosypując odrobinę do sosu beszamelowego
✔️ przyprawiaj nim potrawy rybne i z kaczki
✔️ dodawaj do dań z polędwiczkami wieprzowymi, schabem, pieczoną wołowiną i pasztetami
✔️przyprawiaj nimi sałatki
✔️ dekoruj zielonymi ziarnami gotowe potrawy
Skład: 100% pieprz zielony ziarnisty
Waga: 100 g
Kraj pochodzenia: Indie
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
W naszej ofercie dostępne są również inne pojemności tej przyprawy:
✔️ 30 g
✔️ 200 g
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.