Butter Chicken to niewątpliwie jedno z najpopularniejszych curry na świecie, a jednocześnie jedno z najłatwiejszych!
Jest dość łagodne w porównaniu do wielu innych indyjskich curry i dzięki temu stało się tak uwielbianym daniem na całym świecie.
Dzięki aromatycznej mieszance Sindibad szybko stworzysz pyszny kremowy sos curry.
Butter Chicken doskonale komponuje się jednak nie tylko z mięsem, ale także z wegetariańskim curry z dyni, marchwi, kalafiora, a nawet ziemniaków. Połącz naszą mieszankę przypraw z kremem kokosowym, masłem i koncentratem pomidorowym, aby stworzyć bogate, doskonale przyprawione danie, które będzie pasować do maharadży!
Przepis na Butter Chicken:
Składniki: kurczak, przyprawa Butter Chicken, jogurt naturalny, chilli mielone, sok z cytryny, masło.
Skład: kolendra, chili, cebula, kurkuma, cynamon, czosnek, pieprz czarny, kmin rzymski, imbir, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, sól
Waga: 50 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
Przyprawy Sindibad zamknięte w szczelnych opakowaniach zachowują to co najcenniejsze - niesamowity aromat i walory smakowe.
Każda saszetka to gwarancja świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu. Przyprawy Sindibad dopełnią smaku i wzbogacą wszelakie dania, przetwory oraz napoje.
|