Zupa z fasolą czarne oczko i makaronem sojowym

Dodano:2019-12-06
Kategorie:Przepisy

Składniki

Przygotowanie

  1. Fasolę opłukaj, a następnie zalej sporą ilością wody, dodaj też szczyptę soli i zostaw na kilka godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie fasolę wypłukaj. Zalej ją 1 litrem wody i gotuj od momentu zagotowania przez 20 minut.
  2. Po 20 minutach do fasoli dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, pokrojone drobno liście winogron, suszone pomidory, trawę cytrynową oraz oliwę. Całość gotuj przez 10 minut. W międzyczasie dopraw – dodaj sól, pieprz, curry i inne ulubione przyprawy i zioła.
  3. Makaron sojowy dodaj do zupy na 1 minutę przed podaniem (nie trzeba go gotować, makaron można też dać na talerz i zalać zupą).
  4. Zupę podałam z pieczonym papadem indyjskim.

Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie