Blog » Przepisy » Zupa z fasolą czarne oczko i makaronem sojowym Zupa z fasolą czarne oczko i makaronem sojowym
Dodano:2019-12-06
Przygotowanie
- Fasolę opłukaj, a następnie zalej sporą ilością wody, dodaj też szczyptę soli i zostaw na kilka godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie fasolę wypłukaj. Zalej ją 1 litrem wody i gotuj od momentu zagotowania przez 20 minut.
- Po 20 minutach do fasoli dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, pokrojone drobno liście winogron, suszone pomidory, trawę cytrynową oraz oliwę. Całość gotuj przez 10 minut. W międzyczasie dopraw – dodaj sól, pieprz, curry i inne ulubione przyprawy i zioła.
- Makaron sojowy dodaj do zupy na 1 minutę przed podaniem (nie trzeba go gotować, makaron można też dać na talerz i zalać zupą).
- Zupę podałam z pieczonym papadem indyjskim.