Wegetariański tagine z kiszoną cytryną

Dodano:2019-07-23
Kategorie:Przepisy

Wegetariański tagine z kiszoną cytryną

Składniki :

- 1/2 cebuli (60g)
- 1/4 bakłażana
- 1/2 pomidora
- 1-2 ziemniaki (100g)
- 3 suszone morele
- 1 kiszona cytryna
- 1/2 łyżeczki Harrisy
- 1/2 łyżeczki Garam Masala
- 1/2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki wody

Przygotowanie :

Bakłażana pokrój w plasterki i posyp solą. Po 10 minutach osusz ręcznikiem papierowym.
Na spód naczynia tagine wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Całość podgrzewaj na najmniejszym ogniu. Następnie ułóż pokrojone w ósemki ziemniaki, plasterki bakłażana, ósemki pomidora i pokrojone w plasterki morele. Harrisę, Garam Masala i przyprawę Ras el Hanout wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i wody. Przygotowaną mieszanką polej warzywa ułożone w tagine. Na wierzchu ułóż ćwiartki kiszonej cytryny. Całość przykryj i gotuj na najmniejszym ogniu przez 1 godzinę.

Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.