Baklawa Kwadrat Orzechowo Pistacjowa 48 sztBaklawa Kwadrat Orzechowo Pistacjowa 48 szt
Baklawa Kwadrat Orzechowo Pistacjowa 48 szt
Baklawa Kwadrat Orzechowo Pistacjowa 48 szt
Udostępnij:

Baklawa Kwadrat 48szt baklava



UWAGA!

Prosimy składać zamówienia najpóźniej do poniedziałku do godziny 14:00. Wysyłki baklawy i chleba pita realizujemy raz w tygodniu, w każdą środę.
Zamówienia złożone po tym terminie, będą przeniesione na kolejny tydzień.

baklawa 48


Jak więc powstaje baklava?

Krótko mówiąc, baklawa składa się z warstw ciasta filo wypełnionych posiekanymi orzechami - zwykle orzechami włoskimi, orzeszkami nerkowca i pistacjami- i połączonych syropem lub miodem.

Przed upieczeniem ciasta i orzechów baklawa jest krojona na kawałki, a po upieczeniu wylewa się na nią syrop cukrowy lub miód. Deser odkłada się i pozwala płynowi wsiąknąć w ciasto. Dzięki temu baklawa ma gęstą, syropowatą konsystencję i dosłownie rozpływa się w ustach!
Baklawa jest następnie dekorowana mielonymi pistacjami.


Naszym zdaniem baklawa jest najsmaczniejszym deserem na świecie. Kiedy jest najlepszy czas na kawałeczek baklawy? W każdej chwili!
Jeśli zbliża się jakaś wyjątkowa okazja lub zwyczajnie chciałbyś uczynić swój dzień słodszym zamów tackę pysznej baklawy , która z pewnością wywoła uśmiech na Twojej twarzy. 

 

Składniki: Mąka, cukier, woda, masło roślinne, orzechy włoskie, pistacje, orzechy ziemne

Wyprodukowano w Polsce

baklawa 48 2

Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie