Producent:
Marmara
Cena:16.00PLN
Ilość:
szt.
Soczewica szczególnie ceniona jest na Bliskim Wschodzie. Uprawiana była tam już ponad 4 tysiące lat temu. Stanowiła także jedno z głównych źródeł pożywienia dla starożytnych Egipcjan, Rzymian czy Greków. Przez wieki soczewica uważana była za pokarm ubogich. Dopiero końcem XIX w. ludzie zaczęli doceniać te małe ziarenka. Odkryli bowiem, że mają one masę dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Obecnie uprawiana jest nie tylko w Azji. W Europie największymi plonami poszczycić się może Francja oraz Hiszpania. W Polsce soczewica uprawiana jest bardzo rzadko, jednak zyskuje sobie ona coraz większą popularność. Składniki :100% żółta soczewica Wartości odżywcze (w porcji 100g) : Wyprodukowano w Niemczech Sposób przygotowania: Soczewicę zieloną trzeba jedynie opłukać i gotować przez koło 30 minut.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html Soczewicę żółtą należy gotować przez około 15 minut.Zastosowanie:Soczewica żółta, podobnie jak zielona, ma delikatny smak. Z kolei z czerwoną soczewicą łączy ją to, że łatwo rozpada się po ugotowaniu, dlatego również nadaje się na zupy.Korzyści zdrowotne soczewicy:
Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.