Producent:
Marmara
Cena:15.00PLN
Ilość:
szt.
Soczewica szczególnie ceniona jest na Bliskim Wschodzie. Uprawiana była tam już ponad 4 tysiące lat temu. Stanowiła także jedno z głównych źródeł pożywienia dla starożytnych Egipcjan, Rzymian czy Greków. Przez wieki soczewica uważana była za pokarm ubogich. Dopiero końcem XIX w. ludzie zaczęli doceniać te małe ziarenka. Odkryli bowiem, że mają one masę dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Obecnie uprawiana jest nie tylko w Azji. W Europie największymi plonami poszczycić się może Francja oraz Hiszpania. W Polsce soczewica uprawiana jest bardzo rzadko, jednak zyskuje sobie ona coraz większą popularność. Składniki :100% czerwona soczewica Wartości odżywcze (w porcji 100g) : Wyprodukowano w Niemczech Sposób przygotowania: Soczewicę zieloną trzeba jedynie opłukać i gotować przez koło 30 minut.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html Soczewicę czerwoną należy gotować przez około 15 minut.Zastosowanie:Soczewica czerwona, która jest najpopularniejsza, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa (dzięki braku łupinki jest lepiej przyswajana przez organizm). Czerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namaczania.Korzyści zdrowotne soczewicy:
Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.