Pieprz Andalimański 10g | Sindibad
Pieprz Andalimański 10g | Sindibad
Pieprz Andalimański 10g | Sindibad
Pieprz Andalimański 10g | Sindibad
Pieprz Andalimański 10g | Sindibad
Pieprz Andalimański 10g | Sindibad

Pieprz Andalimański 10g | Sindibad

7,99 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za 79.90 pkt.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 0.80 pkt.

Baner przyprawy SindibadPieprz Andalimański 10g | Sindibadpieprz Andaliman 10 g Sindibad

Pieprz Andalimański rośnie dziko na Sumatrze i raczej nie nadaje się do uprawy, co czyni go bardzo rzadką przyprawą.
Zbierane ręcznie ziarna, suszy się na indonezyjskim słońcu przez co tracą nawet 90% swojej wagi.

Pieprz andalimański to niezbędny składnik tradycyjnej kuchni batackiej dlatego w Indonezji czasami nazywany jest „pieprzem Batak”.

Smaku andalimanu nie da się zastąpić innymi pikantnymi przyprawami jak chili czy pieprz czarny. Zaskakuje intensywnym, cytrynowym aromatem, a po spożyciu lekko odrętwia język.

Pieprz andaliman można używać na na różnych etapach gotowania, zarówno w całości, jak i zmielony. Trzeba jednak, że pieprz należy dodawać ostrożnie, w małych dawkach, ze względu na to jak bardzo wpływa na smak dań. Przyprawa ta silnie pobudza wydzielanie śliny, dzięki czemu nasze kubki smakowe odbierają każdy aromat intensywniej - kwaśne dania będą jeszcze bardziej kwaśne, a pikantne bardziej ostre.
Pieprz jest niezwykle wydajny i nawet mała ilość z pewnością wystarczy na długo.


Jak używać pieprzu andalimańskiego ?

✔️ dodawaj do azjatyckich curry razem z czosnkiem, imbirem, liśćmi limonki i trawą cytrynową.
✔️ przyprawiaj grillowane ryby, drób i owoce morza.
✔️ używaj w przepisach kuchni indonezyjskiej i batackiej np. do sambalu Andaliman z zielonych papryczek.
✔️ aromatyzuj białe wina musujące i gin.
✔️ doprawiaj tłuste dania mięsne, szczególnie z wieprzowiny.
✔️ wykorzystuj do przyprawiania smażonych warzyw i tofu
kuchnią.
✔️ dodawaj do dań z dodatkiem tłustego mleka kokosowego.
✔️ wypróbuj jako środek do aromatyzowania  warzywnych pikli, chutneyów i konfitur z owoców egzotycznych.pieprz Andaliman


Składniki: 100% pieprz andalimański
Waga: 10 g
Kraj pochodzenia: Indonezja
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.


Przyprawy Sindibad zamknięte w szczelnych opakowaniach, zachowują to co najcenniejsze - niesamowity aromat i walory smakowe.
Każda saszetka to gwarancja świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu.
Przyprawy 
Sindibad
 dopełnią smaku i wzbogacą wszelakie dania, przetwory oraz napoje.

Bez nazwy2 — kopia

Kod producenta
5906468400183
Masz pytania do produktu?Jeżeli powyższe informacje sa dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie. Postaramy się na nie odpowiedzieć..
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 21 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-18
Wszystko super
2024-12-06
Wszystko w porządku, jak zawsze. Polecam serdecznie ten sklep

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel