Chrupiące, soczyste oliwki odmiany Nibali oraz Halabi.
Oliwki zawierają w sobie witaminy i zdrowe tłuszcze, a do tego są niskokaloryczne przez co pokochało je wiele osób.
Łagodzą migrenę, wspomagają trawienie i pracę układu pokarmowego.
Oliwki zielone są niezwykle wszechstronne, można dodawać je do przeróżnych sałatek, sosów, zup i makaronów. Oliwki to również świetna przystawka do alkoholu, lub po prostu szybka przekąska.
Oliwki Durra nadają się też znakomicie do dalszego przyrządzania np. w oliwie z czosnkiem, ziołami prowansalskimi czy tymiankiem.
Składniki: zielone oliwki (60%), woda (34%) , sól (5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330 (0,5%), chilli (0/3%), cytryna (0,2%).
Waga: 650 g, po odsączeniu: 400 g
Kraj pochodzenia: Jordania