Zadzwoń: 32 733 25 80, Wyślij email: info@dubaifood.pl  
Producenci
Sklep stacjonarny

  Plac Gwarków 1
  40-166 Katowice
  tel.: 32 733 25 80

 

Promocje
PROMOCJA Zestaw pismaniye w polewie 4x200g
PROMOCJA Zestaw pismaniye w polewie 4x200g
72,00 zł 65,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw dżemów 5x430g
PROMOCJA Zestaw dżemów 5x430g
62,00 zł 55,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw pismaniye 3 sztuki
PROMOCJA Zestaw pismaniye 3 sztuki
43,00 zł 39,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Lamchahar 250g
Chińska zielona herbata Lamchahar 250g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Verre D'or 250g
Chińska zielona herbata Verre D'or 250g
17,00 zł 14,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Klytea 250g
Chińska zielona herbata Klytea 250g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Herbata czarna liściasta Sindbad Goran 500g
Herbata czarna liściasta Sindbad Goran 500g
33,00 zł 25,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw daktyli 3x1kg bez konserwantów
PROMOCJA Zestaw daktyli 3x1kg bez konserwantów
90,00 zł 80,00 zł
szt.
Daktyle świeże mazafati IRAN 24 x 500g
Daktyle świeże mazafati IRAN 24 x 500g
360,00 zł 265,00 zł
szt.
Turecka woda kolońska BIAŁA LILIA 400ml
Turecka woda kolońska BIAŁA LILIA 400ml
20,00 zł 17,00 zł
szt.

Ryż basmati Sella 1kg Al-Raii Indie

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Al-Raii
Kod produktu: DED2-1013D

Opis

Ryż basmati Sella 1121 1kg Al-Raii

Basmati – ze względu na śnieżnobiałe, delikatne, smukłe ziarna i wyrazisty orzechowy aromat (basmati znaczy pachnący) nosi miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robią się niezwykle długie, cienkie i sypkie. Niezastąpiony do potraw hinduskich – pilawu, ryb, drobiu, mięsa. 

Składniki: 100% ryż basmati

Wartości odżywcze (w 100g nieugotowanego ryżu):

  • Kalorie 335 kcal
  • Tłuszcz 0,4g
  • Węglowodany 78,6g
  • Błonnik 2,4g
  • Białko 8,5g

Sposób przygotowania: Przed gotowaniem ryż basmati płuczemy zimną wodą aż do momentu, gdy zlewana woda stanie się czysta. Następnie wsypujemy ryż do zimnej wody (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody), dodajemy sól oraz inne przyprawy według uznania (polecamy kurkumę, anyż, kardamon, cynamon lub garam masala) i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 10–12 minut na wolnym ogniu do momentu aż ryż wchłonie wodę. Czas zaczynamy odliczać od momentu zagotowania się wody. Gotujemy pod przykryciem. Po ugotowaniu odstawiamy z ognia na 5 minut nie otwierając pokrywki.

Wyprodukowano w Indiach

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony