Zadzwoń: 32 733 25 80, Wyślij email: info@dubaifood.pl  
Producenci
Sklep stacjonarny

  Plac Gwarków 1
  40-166 Katowice
  tel.: 32 733 25 80

 

Promocje
PROMOCJA Zestaw pismaniye w polewie 4x200g
PROMOCJA Zestaw pismaniye w polewie 4x200g
72,00 zł 65,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw dżemów 5x430g
PROMOCJA Zestaw dżemów 5x430g
62,00 zł 55,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw pismaniye 3 sztuki
PROMOCJA Zestaw pismaniye 3 sztuki
43,00 zł 39,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Lamchahar 250g
Chińska zielona herbata Lamchahar 250g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Verre D'or 250g
Chińska zielona herbata Verre D'or 250g
17,00 zł 14,00 zł
szt.
Chińska zielona herbata Klytea 250g
Chińska zielona herbata Klytea 250g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Herbata czarna liściasta Sindbad Goran 500g
Herbata czarna liściasta Sindbad Goran 500g
33,00 zł 25,00 zł
szt.
PROMOCJA Zestaw daktyli 3x1kg bez konserwantów
PROMOCJA Zestaw daktyli 3x1kg bez konserwantów
90,00 zł 80,00 zł
szt.
Daktyle świeże mazafati IRAN 24 x 500g
Daktyle świeże mazafati IRAN 24 x 500g
360,00 zł 265,00 zł
szt.
Turecka woda kolońska BIAŁA LILIA 400ml
Turecka woda kolońska BIAŁA LILIA 400ml
20,00 zł 17,00 zł
szt.

Garam masala 20g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,40 zł 2.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: TRS
Kod produktu: 569A-466B5

Opis

Garam masala jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji. W Indiach, „masala” odnosi się do każdego rodzaju przypraw, a „garam” oznacza ciepło – zatem cała nazwa nie oznacza nic innego jak "gorące przyprawy." Mieszanka ta nie jest aż tak pikantna jak mieszanki chili, zazwyczaj jest jednak aromatyczna i ostra. Zwykle podkreśla smak potraw oraz jest uważana za składnik, dający uczucie szczęścia i dobrego samopoczucia





Składniki:
Kolendra, kumin, papryka cherry, gałka muszkatołowa, pieprz, kardamon, goździki, koper włoski, liść laurowy    





Zastosowanie w kuchni:
W przeciwieństwie do innych mieszanek przypraw i curry, garam masala jest zwykle dodawana pod koniec gotowania, dzięki czemu jej wyraźny i ostry smak wnika w całą potrawę. Czasami dodawana jest także do smażonych ciast i farszów w celu nadania potrawie dodatkowej ostrej nutki smakowej. W obu przypadkach stosuje się ją w małych ilościach, ponieważ aromat może stać się przytłaczający jeśli jest jej za dużo.

Mieszanka ta wtarta w mięso, doskonale nadaje mu ciekawy i pikantny smak, może być również z powodzeniem stosowana jako dodatek do sosów oraz marynat.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony