Jak używać nitek chilli?
✔️ dodawaj do dań w stylu koreańskich Jeon czyli smażonych w cieście kawałków ryby, mięsa lub warzyw.
✔️ ozdabiaj zupy krem, rameny i buliony.
✔️ używaj do dekoracji sałatek i kanapek.
✔️ posypuj jajecznicę, jaja sadzone i szakszukę.
✔️ dodawaj do domowej roboty dżemów, konfitur i galaretek.
✔️ dorzucaj do słoiczków z domowej roboty przetworami np. ogórków czy cukinii.
✔️ ozdabiaj nimi pieczone ryby i owoce morza.
✔️ dodaj kontrastowego akcentu, jasnym słodkim wypiekom.
Składniki: 100% chilli nitki
Waga: 15 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.