Sok z Rzepy 330 ml | Adasal
Şalgam Suyu ro nic innego jak sok z rzepy.
Czerwonawy, kwaśny i pikantny napój składa się z soku ze sfermentowanej czerwonej rzepy i jest zwykle mieszany z tradycyjną marchewką i ostrą papryką.
Jest to produkt w 100% naturalny, nie zawiera żadnych konserwantów ani sztucznych dodatków.
W Turcji jest to jeden z najpopularniejszych napojów, ale ma swoje miejsce także w kuchni ormiańskiej.
Turcy chętnie spożywają Şalgam Suyu szczególnie zimą, ponieważ pomaga on w leczeniu grypy i przeziębień.
Sok z rzepy to też świetne źródło witaminy C, A, K i wielu przeciwutleniaczy. Regularne spożywanie łagodzi skutki diety wysokowęglowodanowej i wspomaga trawienie, jest też dobrym lekarstwem na kaca!
Pije się go nawet jako dodatek do raki. Połączenie schłodzonej anyżówki i pikantnego, kwaśnego soku Adasal zapewnia ekscytujące doznania smakowe.
Sok z rzepy najczęściej serwuje się do pikantnych potraw, takich jak kebap czy Çiğ Köfte.
Składniki: woda, fioletowa marchew, rzepa, zakwas, pszenica tłuczona, sól, czosnek, ostra papryka chilli.
Pojemność: 330 ml
Kraj pochodzenia: Turcja