Pąki róży 40g Sindibad
Suszone pąki posiadają naturalny różany smak i aromat dlatego sprawdzą się idealnie jako składnik herbat ziołowych lub aromatyczny dodatek do czarnej herbaty.
Herbata z pąków róży pomoże wzmocnić układ odpornościowy, usunąć toksyny z organizmu, poprawić kondycję naszej skóry, złagodzić stres i zrelaksować się o każdej porze dnia.
Różany napar uzyskamy już z 6-8 pąków. Wystarczy wrzucić je dpo szklanki o pojemności 250-300ml i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 80°C, a następnie parzyć przez około 2-3 minuty. Po tym czasie napar jest już gotowy do wypicia.
=
Wśród leczniczych właściwości pąków róży należy wymienić:
Jak wykorzystać pąki róży?
✔️ dodaj kilka do ulubionej herbaty np. zielonej.
✔️ rozgnieć pąki w moździerzu lub blenderze i połącz z cukrem pudrem. Różany cukier sprawdzi się do herbaty lub posypania ciasteczek i pączków.
✔️ dodać subtelnego kwiatowego smaku lemoniadom, sokom i mrożonej herbacie.
✔️ połącz z innymi składnikami i sporządź nalewkę z pąków róż, przeciwdziałającą przeziębieniu
✔️ posypuj nimi zielone sałatki, półmiski z owocami i deski serów.
✔️ dodawaj do kosmetyków DIY np. peelingów, mydełek, kul do kąpieli i toników.
✔️ dodawaj jako ozdobny element ciast i tortów.
✔️ wykorzystaj o przygotowania domowych nalewek lub aromatyzowanych miodów.
Skład: 100% pąki róży
Waga: 40g
Kraj pochodzenia: Iran
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.