Falafel Instant 200g Abido
Sposób na pyszny, szybki, łatwy i bezglutenowy falafel w kilka minut. Wystarczy wymieszać proszek z wodą i smażyć kulki falafela na złoty kolor bądź upiec w piekarniku bez użycia oleju. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak gotowej mieszanki, można dodać do niej ugotowaną ciecierzycę, cebulę bądź inne posiekane warzywa.
Te złotobrązowe, puszyste placki są chrupiące z zewnątrz i wilgotne w środku. Zazwyczaj podaje się je w arabskim chlebku pita, kebabach lub kanapkach z orzeźwiającymi dressingami, świeżymi warzywami i bliskowschodnimi kiszonkami np. różową rzepą.
Opakowanie zawiera dwie saszetki falafel mix. Z każdej z nich można otrzymać około 10 falafeli.
Składniki: Bób, ciecierzyca, kolendra, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu , mix przypraw
Waga: 200 g
Kraj pochodzenia: Liban