Ognisty temperament papryki chilli wyraża się nie tylko w jej barwie, ale także w smaku. Pikantny smak wyostrza charakter każdej potrawy, do której dodamy nawet niewielką ilość papryczki. Paprykę chilli najczęściej używa się w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej i orientalnej.
Co ciekawe papryka chili to nie tylko pikantny smak. Zawiera wiele składników odżywczych oraz substancji o właściwościach leczniczych. Ponadto spożywanie ostrej papryczki jest jednym z bardziej efektywnych i naturalnych sposobów na pozbycie się zbędnych kilogramów i utrzymanie prawidłowej wagi ciała.
Zalety spożywania chilli:
Do czego używać mielonego chilli?
✔️ dodawaj na początku gotowania do sosów curry, gulaszów i zup.
✔️Połącz z innymi przyprawami i natrzyj nim mięso przed pieczeniem.
✔️ Mieszaj z chutneyem i pastami kanapkowymi.
✔️ Przyprawiaj nim ryby, potrawy z jarzyn i pasztety wegetariańskie.
✔️ Nadaj pikantnego akcentu zapiekankom, serom i przekąskom.
✔️ Dodawaj do dań z kasz, ryżów, makaronów i fasoli.
✔️ Eksperymentuj z nowymi smakami i dodaj szczyptę do rozgrzewającej gorącej czekolady.
✔️ Udekoruj potrawy sypiąc szczyptę czerwonego proszku na gotowe dania.
Skład: 100% mielona papryka chilli
Waga: 240 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
W naszej ofercie dostępne są również inne pojemności tej przyprawy:
✔️ 50 g
✔️ 150 g
✔️ 550 g
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.