Do najsmaczniejszych produktów smażonych w tempurze należą:
✔️ owoce morza - krewetka w tempurze to jedna z najpopularniejszych wersji tego dania, ale można użyć także przegrzebków, kalmarów, a nawet filetów rybnych.
✔️ słodkie ziemniaki (bataty) - chrupiące, złociste frytki lub talarki świetnie smakują w tempurze.
✔️ cebula - w formie smacznych krążków
✔️ grzyby - w szczególności boczniaki, które będą doskonałą alternatywą dla stripsów z kurczaka.
✔️ bakłażan - tempura z bakłażana to mniej tłusta alternatywa dla tego smażonego na maśle.
✔️ korzeń lotosu - to chrupiące warzywo jest popularną opcją w tempurze i ciekawym dodatkiem np. do ramenu.
✔️ brokuł - różyczki brokułu dzięki tempurze zyskają wspaniałą konsystencję.
Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, sól, proszek do pieczenia, glukoza, stabilizator: winiany potasu, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; czosnek w proszku, mieszanka przypraw (aromaty, sól, cukier, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: 5'rybonukleotydy disodowe; cebula w proszku, dekstryny, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; pieprz biały mielony, barwnik: ryboflawiny).
Waga: 400 g
Kraj pochodzenia: Niemcy