Biberiye Turşu to jeden z tradycyjnych smaków kuchni tureckiej.
Stworzone ze świeżych, sezonowych papryczek i starannie przygotowane, dopełnią wszystkie posiłki swoim pikantnym, wyraźnym smakiem. Pikle są niezbędne w tradycyjnej kuchni tureckiej i są dobre dla układu pokarmowego i odpornościowego. Sprawdzą się świetnie jako składnik kanapek, sałatek i ulubionych dań z grilla.
Marynowane papryczki można wykorzystać na wiele sposobów:
Te przetwory warzywne mają też wiele dobroczynnych korzyści dla naszego zdrowia - są bogate w przeciwutleniacze i flawonoidy, co pomaga organizmowi pozbyć się wszelkich toksyn, wzmocnić układ odpornościowy i zmniejszyć ryzyko zachorowania na przeziębienie.
Zapobiegają rozwojowi bakterii powodujących wrzody w żołądku, przyspieszają metabolizm, zapewniają ulgę w niestrawności i zaparciach, a także wspomagają gojenie się ran typu aftowego w jamie ustnej.
Skład: papryczki ostre, woda, sól, regulator kwasowości ( kwas cytrynowy E330, kwas octowy E260), stabilizator (chlorek wapnia E509), konserwanty (sorbinian potasu E202, pirosiarczyn sodu E223)
Kraj pochodzenia: Turcja
Waga: 350g (175g netto)