Cena promocyjna:
22,99PLN 19,90PLN
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed promocją:22,99PLN
Ilość:
szt.
Udostępnij:
Panierka / Mąka Tempura Mix 1kg | Samliptempurako samlip
Mąka Tempura
to specjalistyczna mąka używana do przygotowania ciasta tempura - lekkiej i chrupiącej panierki powszechnie stosowanej w kuchni japońskiej. Zwykle wytwarza się go z połączenia mąki pszennej, proszku do pieczenia i skrobi kukurydzianej.

Dodatek proszku do pieczenia pomaga uzyskać delikatną konsystencję ciasta dzięki czemu po usmażeniu jest chrupiące i złociste. Tempura jest łatwa w użyciu i przy minimalnym wysiłku można z jej pomocą wynieść proste potrawy na zupełnie nowy poziom.

Mąka Tempura jest używana głównie do panierowania owoców morza, warzyw i innych składników przed ich smażeniem w głębokim tłuszczu. Ciasto tworzy cienką, chrupiącą warstwę, która uwydatnia naturalne smaki potrawy, nie przytłaczając ich. Przygotowując tempurę, ważne jest, aby ciasto było zimne. Należy też unikać nadmiernego mieszania, aby zachować jego lekką konsystencję.

Do najsmaczniejszych produktów smażonych w tempurze należą:
✔️ owoce morza - krewetka w tempurze to jedna z najpopularniejszych wersji tego dania, ale można użyć także przegrzebków, kalmarów, a nawet filetów rybnych.
✔️ słodkie ziemniaki (bataty) - chrupiące, złociste frytki lub talarki świetnie smakują w tempurze.
✔️ cebula - w formie smacznych krążków
✔️ grzyby - w szczególności boczniaki, które  będą doskonałą alternatywą dla stripsów z kurczaka.
✔️ bakłażan - tempura z bakłażana to mniej tłusta alternatywa dla tego smażonego na maśle.
✔️ korzeń lotosu - to chrupiące warzywo jest popularną opcją w tempurze i ciekawym dodatkiem np. do ramenu.
✔️ brokuł - różyczki brokułu dzięki tempurze zyskają wspaniałą konsystencję.


Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, sól, proszek do pieczenia, glukoza, stabilizator: winiany potasu, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; czosnek w proszku, mieszanka przypraw (aromaty, sól, cukier, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: 5'rybonukleotydy disodowe; cebula w proszku, dekstryny, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; pieprz biały mielony, barwnik: ryboflawiny).
Waga: 400 g
Kraj pochodzenia: Niemcy

Newsletter
Chcesz być na bieżąco z najnowszymi produktami i promocjami w naszej ofercie? Zapisz się na Newsletter DubaiFood!
Zapisując się na Newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzenie Twoich danych osobowych.
Więcej przeczytasz o tym w naszej Polityce Prywatności.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie